تفاوت سبک مینیمال و مدرن در چیست؟

تفاوت سبک مینیمال و مدرن

سبک مدرن و مینیمال، جز محبوب ترین سبک های طراحی داخلی امروزی هستند. این سبک های طراحی گزینه هایی هستند که بعید است در آینده ای نزدیک از مد بیافتند و می توان به آن ها به چشم یک سرمایه گذاری نگاه کرد. شاید زیاد شنیده باشید که سبک مینیمال و سبک مدرن را مشابه یکدیگر دانسته باشند اما، باید دقت کنید که چندین تفاوت کلیدی در آن ها وجود دارد که باعث شده است آن ها از یکدیگر متمایز شوند. در این مقاله به بررسی تفاوت سبک مینیمال و مدرن می پردازیم.

تفاوت سبک مینیمال ومدرن

تفاوت سبک مدرن و مینیمال شاید در نگاه اول به آسانی قابل تشخیص نباشد اما اگر به نکاتی که در ادامه به آن ها پرداخته ایم توجه کنید، می توانید برخی از آن ها را با کمی دقت تمیز دهید.

سبک مدرن در دکوراسیون داخلی به استفاده از اشکال هندسی ساده و نماهای بی‌آرایش توجه می کند. در حالی که سبک دکوراسیون مینیمال در طراحی به عناصر ضروری توجه می کند. در این سبک از دکوراسیون با وجود فضاهای خالی بزرگ، نورپردازی های ساده ای انجام می شود و به رنگ سفید در نورپردازی، توجه ویژه ای می شود. در ادامه پس از بررسی مختصر سبک مدرن و مینیمال، تفاوت های آن ها را بیشتر بررسی می کنیم.

سبک مدرن چیست؟

سبک طراحی مدرن در ایالات متحده در دهه 1930 رواج پیدا کرد. این سبک دکوراسیون داخلی، توجه خود را بر سادگی و کاربردی بودن گذاشته است. به این معنا که اگر هر وسیله ای نتواند برای هدفی مورد استفاده قرار بگیرد از مجموعه حذف خواهد شد. خانه هایی که با سبک مدرن طراحی می شوند معمولا دارای پلان های باز هستند و پنجره های شیشه ای بزرگ، با پرده های اسکرین در آن ها به چشم می خورد.

سبک مینیمال چیست؟

طراحی مینیمالیستی از طراحی مدرن سرچشمه می‌گیرد. سبک طراحی دکوراسیون مینیمال عناصر را به ساده ترین شکل خود مورد استفاده قرار می دهد تا فضاهایی روشن و تمیز ایجاد کند که از نظر بصری آرام باشند. تمرکز این سبک از طراحی دکوراسیون داخلی بر روی وسایل ضروری و فضاهای باز است. در سبک طراحی مینیمال هیچ الگو، تزیینات یا ظواهر پیچیده ای وجود ندارد که توجه شما را منحرف کند.

یکی دیگر از سبک هایی که به سبک مینیمال نزدیک است، سبک اسکاندیناوی می باشد اما باید به این مضوع دقت کنید که تفاوت سبک مینیمال و اسکاندیناوی در جنس المان هایی است که هریک استفاده می کنند؛ در سبک اسکاندیناوی از اشیایی استفاده می شود که متریال آن دقیقا از دل طبیعت استخراج شده است و در کارخانه ها، ساخته و پرداخته نشده است.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال از سرمنشا

طراحی مدرن ریشه در جنبش مدرنیسم دارد که در اوایل قرن بیستم جامعه غربی، به ویژه پس از جنگ جهانی اول پدید آمد. در حالی که سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی بر اساس جنبش هنری غربی مینیمالیسم که پس از جنگ جهانی دوم آغاز شد، پایه گذاری شد.

تفاوت نورپردازی در سبک دکوراسیون مدرن و مینیمال

اصل نورپردازی در دکوراسیون یکی از جنبه هایی است که هم در دکوراسیون مدرن و هم در دکوراسیون مینیمال به آن توجه شده است. تفاوت سبک مینیمال و مدرن در نورپردازی به شرح زیر است.

  • در دکوراسیون مدرن، برای افزودن نور و ایجاد توهم فضای اضافی، می توانید آینه های بی شماری را در سراسر خانه خود نصب کنید. یکی دیگر از راه‌های خوب برای بهبود روشنایی خانه، باز گذاشتن پنجره‌ها است. در این مسیر برای حفظ حریم خصوصی و کمک به تنظیم دما، از پرده‌های ساده مانند پرده شب و روز استفاده کنید.
  • در داشتن دکوراسیون مینیمال از نورهایی که بیش از حد تزئینی یا شلوغ هستند دوری کنید. علاوه بر این، از آنجایی که باید از اشیا کم تری استفاده کنید چراغ‌هایی را انتخاب کنید که عملکرد بالایی دارند و نور متعادل زیادی از خود ساطع می‌کنند. انواع کفپوش و پرده هایی مانند پرده زبرا با رنگ های روشن ساده می تواند به تجلی بیشتر نور در دکوراسیون داخلی به سبک مینیمال کمک کند.

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در اکسسوری های مورد استفاده

مینیمالیسم بیشتر یک فلسفه است تا یک سبک طراحی خاص. سبک دکوراسیون مینیمال از این ایده پیروی می‌کند که زندگی با وسایل دکوری کم تر، بازدهی بیشتری دارد. مانند طراحی مدرن، طراحی داخلی مینیمالیستی شامل خطوط تمیز، رنگ های خنثی، نور طبیعی و مبلمان کاربردی است. اما در جایی که طراحی مدرن اجازه می دهد تا دکوراسیون تعداد وسایل بیشتری داشته باشد، طراحی مینیمال تاکید به استفاده از وسایلی دارد در رسیدن به هدف خاصی شما را کمک می کند. استفاده از کاغذ دیواری یکی دیگر از موارد تفاوت سبک مدرن و مینیمال است که، هر دکوراسیون مدرن و مینیمال با آن موافقت می کنند اما دکوراسیون مینیمال به سادگی و تک رنگ بودن آن اهمیت بیشتری می دهد.

تفاوت مبلمان سبک مینیمال و مدرن

تفاوت سبک مینیمال و مدرن خود را در مبلمان هایی که در خانه چیده می شوند نیز نشان می دهد. مبلمان هایی که در سبک مدرن و مینیمال مورد استفاده قرار می گیرند باید کاربردی و به اندازه باشند. البته سبک دکوراسیون مینیمال، بیشتر بر روی این موضوع تاکید می کند و شاید شما، در این نوع دکوراسیون، کوسن های تزئینی و رو مبلی را نتوانید ببینید.

تفاوت رنگ سبک دکوراسیون مدرن و مینیمال

بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی در سبک های متفاوت با یکدیگر فرق دارد. برخی از سبک های دکوراسیون داخلی اجازه استفاده از رنگ های متضاد و شلوغ را به کاربر می دهند اما برخی دیگر به هارمونی میان رنگ ها توجه ویژه ای دارند. از جمله سبک هایی که به تک رنگ بودن و خنثی بودن رنگ ها اهمیت می دهند سبک های مدرن و مینیمال هستند. برای مثال رنگ های غالبی که در دکوراسیون مدرن به آن ها توجه می شود عبارتند از:

  • رنگهای خنثی
  • نقره ای
  • طوسی
  • کرم
  • قهوه ای
  • سفید
  • مشکی
  • بژ

اگر می خواهید از دکوراسیون داخلی به سبک مینیمال استفاده کنید، رنگ های زیر را به خاطر بسپارید:

  • سفید
  • خاکستری
  • مشکی

همانطور که مشخص است توجه به رنگ سفید در دکوراسیون داخلی با سبک مدرن و سبک مینیمال به چشم می خورد و علت آن هم توجه به نور و روشنایی در هر دو دکوراسیون است.

جدول تفاوت سبک مینیمال و مدرن

جدول زیر تفاوت سبک مینیمال و مدرن را با توجه به رنگ، متریال به کار رفته در وسایل مورد نیاز و ویژگی های آن ها نشان می دهد.

سبک مدرن
سبک مینیمال
رنگ های بکار گرفته شده
خنثی
رنگ های خاکی
سفید
تک رنگ
متریال
فلز
چوب
شیشه
سنگ
بتن
شیشه
پارچه
چوب جنگلی

ویژگی المان ها
عدم تقارن های عمودی در اشیا
استفاده از اشیا با اندازه های سلسله مراتبی اختلاط مواد
پنجره های بزرگ پوشیده شده
با پرده های ساده
پلان های باز
مقدار بسیار زیادی نور
استفاده از وسایل صرفا کاربردی
تابلوهای هنری و یا وسایل تزئینی بسیار کوچک
فضاهای خالی زیاد

سخن آخر

هیچ قانونی وجود ندارد که شما را ملزم کند تنها باید از یک سبک ثابت در طراحی داخلی استفاده کنید. اشتباه ترین ایده این است که شما باید در کل فضای داخلی خود به یک سبک پایبند باشید. درواقع ترکیب سبک ها در مناطق مختلف می تواند پویایی بسیار هیجان انگیزی ایجاد کند و به جلوگیری از یکنواختی در حین حرکت در سراسر فضای داخلی کمک کند. در این مسیر توجه به تفاوت های سبک مختلف مانند تفاوت سبک مدرن و مینیمال می تواند به شما کمک کند که جذابیت بیشتری در طراحی داخلی به وجود بیاورید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا Call Now Button