دکوراسیون سبک مینیمال

دکوراسیون مینیمال چیست؟

در این مقاله قصد داریم راجع به این که دکوراسیون مینیمال چیست، مطالبی را عنوان کنیم. در این مقاله ابتدا سبک مینیمال در طراحی دکوراسیون داخلی را توضیح می‌ دهیم. سپس تاریخچه سبک مینیمال را بررسی می‌ کنیم. انواع سبک مینیمال و رنگ در سبک مینیمال نیز در ادامه این مقاله بررسی می‌ شوند. در ادامه نیز ویژگی‌ های سبک مینیمال توضیح داده می‌ شوند. در انتهای مقاله نیز سبک چیدمان مینیمال بررسی می‌ شود. 

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی

سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی یکی از سبک های محبوب در زمینه طراحی دکوراسیون داخلی و البته در چند حوزه هنری دیگر است. امروزه سبک مینیمال به سبک پیش فرض در ساخت و سازها تبدیل شده است و کم تر ساختمانی از این سبک معماری، پیروی نمی کند.

تاریخچه سبک مینیمال

اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه سبک مینیمال بیندازیم باید بگوییم که این سبک که با نام مینیمالیسم معروف بود، از ابتدای قرن بیستم بر سر زبان‌ ها افتاد. اگر بخواهیم دقیق‌ تر بگوییم باید سال ۱۹۲۰ میلادی را به عنوان سال شروع این سبک در دنیا معرفی کنیم. پس از اتمام جنگ جهانی بود که یک مهندس معمار و طراح به نام لودیگ مایس سبک مینیمالیسم را مطرح کرد و در طراحی‌ های خود از این سبک استفاده کرد.

وقتی که سبک مینیمال در طراحی خانه‌ ها جا افتاد، ساخت و ساز رشد بسیار زیادی پیدا کرد. سبک مینیمال از ساخت و ساز و معماری به نقاشی و طراحی مد و طراحی داخلی و مواردی از این دست نیز  نفوذ کرد. همین امروز نیز در هنرهای مختلف انواع سبک مینیمال، حرف‌ های بسیار زیادی برای گفتن دارد و همواره به تعداد طرفداران این سبک افزوده می ‌شود. کار به جایی رسیده است که حتی در طراحی سایت‌ های اینترنتی هم استفاده از سبک مینیمال رواج پیدا کرده است.

انواع سبک مینیمال

سبک دکوراسیون مینیمال دارای یک سری از ویژگی ‌ها است. کم و زیاد شدن این ویژگی‌ ها باعث می ‌شود که این سبک دارای انواع مختلفی باشد. انواع سبک دکوراسیون مینیمال عبارت هستند در:

1. سبک دکوراسیون مینیمالیست – ماکسیمالیست

این سبک از یک سری از وسایل دارای طراحی برجسته هم در دکوراسیون استفاده می‌ کند. در واقع  سبک دکوراسیون مینیمالیست – ماکسیمالیست به نحوی است که برای افرادی که اهل دکوراسیون و استفاده از وسایل مجلل هستند نیز مناسب است. این دسته از افراد با استفاده  از سبک دکوراسیون مینیمالیست – ماکسیمالیست می ‌توانند یک طراحی داخلی مینیمالی و ساده و بی آلایش در خانه داشته باشند و در عین حال می توانند از وجود چند قطعه با طراحی برجسته مانند سنگ مرمر و وسایل مخملی در دکوراسیون داخلی منزل خود لذت ببرند. 

2. سبک دکوراسیون مینیمالیست – معاصر

در این سبک دکوراسیون از یک سری خط‌ های خاص استفاده می ‌شود که باعث می‌ شوند فضای داخلی خانه حالت معاصر به خود پیدا کند و دنج باشد. در این سبک دکوراسیون بایستی از یک سری صندلی راحت و فرش ‌هایی که دارای طرح‌ های ظریف هستند و وسایل زینتی کوچک و ساده و ترجیحا چوبی استفاده کرد.

3. سبک دکوراسیون مینیمال حداقل صنعتی

در این سبک از مبلمان فلزی و با زاویه ‌های تند استفاده می ‌شود. وقتی که شما به منزلی که دارای این سبک دکوراسیون هست نگاه کنید متوجه ظرافت و با احساس بودن آن خواهید شد. این سبک بسیار ساده است و در عین حال راحتی زیادی را هم به دنبال دارد.

4. سبک دکوراسیون مینیمال تصفیه شده

این سبک دکوراسیون نیز مانند بقیه سبک‌ های دکوراسیون مینیمال، سادگی زیادی دارد. این سبک هم بسیار کاربردی می‌ باشد. عنصر کلیدی در این سبک دکوراسیون یک تخت خواب شیک است که دارای تخته سقف‌ دار زیبا و البته یک عدد چراغ می‌ باشد.

5. سبک دکوراسیون مدرن نیمه قرن بیستم

این سبک دکوراسیون معمولا از یک قاب تخت خواب که دارای خطوط تمیز است تشکیل می ‌شود. در کنار این تخت خواب استفاده از میزهای کناری چوبی و روشنایی ‌های ساده و مواردی از این دست می تواند محیط منزل شما را بیشتر شبیه به سبک سبک دکوراسیون مدرن نیمه قرن بیستم کند.

رنگ در سبک مینیمال

بدیهی است که رنگ تاثیر بسیار زیادی در هر سبک از جمله سبک دکوراسیون مینیمال دارد. بهتر است در سبک مینیمال از رنگ‌ هایی مانند رنگ سفید در دکوراسیون داخلی و خاکستری و بژ و رنگ‌ هایی مانند این ‌ها که خنثی هستند، استفاده شود. در واقع نباید رنگ ‌های استفاده شده در سبک مینیمال، تند و زننده باشند. به بیان دیگر، رنگ ‌هایی که در این سبک به کار می‌ روند باید نقش پس زمینه را ایفا کنند و اجازه دهند که بقیه عناصر موجود در دکوراسیون به خوبی خود را نشان دهند.

یکی از اصلی ترین نشانه های مینیمال بودن سبک دکوراسیون یک منزل، رنگ های به کار رفته در آن است. هر چقدر که از رنگ‌ های خنثی در دکوراسیون خانه استفاده بیشتری شود آن خانه بیشتر به سبک مینیمال نزدیک است. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم استفاده از رنگ‌های ظریف و برجسته به صورت کامل در دکوراسیون مینیمال ممنوع نیست. با این وجود نباید از این نوع رنگ ‌ها استفاده زیادی کنید.

مثلاً شما می ‌توانید مبلمان منزل خود را از یک رنگ خنثی انتخاب کنید ولی در کنار آن مبلمان، از یک تابلوی هنری کوچک که رنگ‌ های تند و برجسته ای دارد نیز استفاده کنید. در این مورد باید از رنگ های خنثی در سایر قسمت های منزل استفاده کرد. مثلا استفاده از رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی این منزل توصیه می شود. بهتر است رنگ دیوارها روشن باشد که باعث شود فضای منزل، روشنایی مناسبی داشته باشد و از طرف دیگر فضای خانه بزرگتر دیده شود. رنگ روشنایی‌ های استفاده شده در سبک مینیمال هم بایستی از نور طبیعی باشد.

ویژگی های سبک مینیمال

سبک دکوراسیون مینیمال دارای مزایای بسیار زیادی است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  1. این سبک سادگی زیادی دارد و در کنار این سادگی، بسیار کارآمد و اقتصادی هم است.
  2. هدف از دکوراسیون سبک مینیمال این است که از فضای موجود در منزل و یا محل کار بیشترین استفاده ممکن صورت پذیرد و هیچ فضای پرت و هدر رفته ای وجود نداشته باشد.
  3. وسایلی که در سبک دکوراسیون مینیمال مورد استفاده قرار می‌ گیرند، همگی کاربردی هستند و کم تر وسیله ‌ای در این سبک وجود دارد که صرفاً تزیینی باشد.
  4. در سبک دکوراسیون مینیمال، کمدها به صورت مخفی طراحی می ‌گردند تا جای اضافی از خانه را اشغال نکنند. دیوارهای خانه ‌ها هم در این سبک به صورت ساده خواهند بود.

سبک چیدمان مینیمال

وقتی که سبک دکوراسیون داخلی یک منزل مینیمال باشد، سبک چیدمان آن نیز باید از این قاعده پیروی کند. در واقع در یک خانه مینیمال همه اجزای موجود در دکوراسیون داخلی، منظم و ساده هستند. 

سبک چیدمان مینیمال یک سبک از چیدمان است که محبوبیت بسیار زیادی در بین مردم سرتاسر دنیا کسب کرده است. روز به روز به تعداد افرادی که اعتقاد دارند زیبایی در سادگی است، افزوده می‌شود. سبک چیدمان مینیمال هم دقیقاً به دنبال این است که وسایل موجود در منزل را با نهایت سادگی ولی در عین حال با زیبایی در کنار هم بچیند. به بیان ساده تر، سبک دکوراسیون مینیمال به دنبال این است که آشفتگی بصری در محیط خانه وجود نداشته باشد.

در دکوراسیون مینیمال می توانید از انواع کفپوش برای خانه استفاده کنید و برای پرده های خانه پرده اسکرین، پرده شب و روز و پرده زبرا می تواند مناسب باشد.

مقایسه سبک مینیمال و مدرن

این دو سبک خیلی به هم شببه هستند ولی در عین حال، تفاوت هایی هم با یکدیگر دارند. واضح ترین و اساسی ترین تفاوت سبک مینیمال و مدرن در تمرکز آن ها است. شما در سبک مدرن، بیشتر با خط های صاف و شکل های هندسی مواجه هستید ولی سبک مینیمال، معمولا بر پایه رنگ و شکل است.

نتیجه گیری

در این مقاله سبک دکوراسیون مینیمال مورد نقد و بررسی قرار گرفت و ویژگی‌ هایی که این سبک دارد ذکر شد. امروزه سبک دکوراسیون مینیمال، محبوب ‌ترین سبک دکوراسیون داخلی خانگی است که در بین همه اقشار طرفداران بسیار زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا Call Now Button