تفاوت بازسازی و نوسازی چیست؟

تفاوت بازسازی و نوسازی

خانه محلی است که ما بیشترین زمان خود را در آن سپری می‌کنیم و هرگونه تغییر مثبت در آن بر روحیه ما تأثیر می‌گذارد. همه‌ ما دوست داریم در خانه‌ای زندگی کنیم که هم از نظر راحتی هم از نظر زیبایی مطابق سلیقه ما باشد و اگر قسمتی از آن را دوست نداشته باشیم سعی می‌کنیم آن را تغییر دهیم. اگر شما هم در فکر این هستید که در خانه خود تغییراتی ایجاد کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به شما از تفاوت بازسازی تا نوسازی بگوییم.

تفاوت بازسازی و نوسازی

بازسازی و نوسازی هر دو در حیطه تعمیرات خانه قرار دارند. بیشتر مردم وقتی می‌خواهند در خانه خود تغییراتی ایجاد کنند بازسازی و نوسازی را باهم اشتباه می‌گیرند و تصور می‌کنند این دو باهم یکسان هستند و می‌توانند این کلمات را به‌جای هم استفاده کنند، در حالی که از نظر تخصصی نوسازی خانه و بازسازی خانه دو مقوله جدا از هم هستند، در بازسازی حجم تخریب و تغییر بیشتر از نوسازی است و از نظر زمانی و هزینه هم بسیار از هم متفاوتند.

بازسازی

بازسازی یا مرمت کردن به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که انجام می‌گیرد تا طول عمر سازه افزایش پیدا کند. در بازسازی و قسمت‌های اصلی سازه مانند سقف و ستون دیوار خارجی حفظ می‌شود و بنا به‌طور کامل تخریب نمی‌شود و اما در قسمت‌های دیگر می‌توانیم تغییر دهیم. اتاق‌ها را بزرگ و کوچک کنیم جای آشپزخانه را عوض کنیم یا کف را بکنیم و پارکت‌ های جدید نصب کنیم.

نوسازی

نوسازی خانه به معنای ترمیم مشکلات و زیباسازی خانه است، به‌طوری که در نقشه خانه دست‌کاری نمی‌شود یعنی ما برخلاف بازسازی دیواری را جا به جا نمی کنیم بلکه در نوسازی با طراحی دکوراسیون داخلی در فضا تغییر ایجاد می‌کنیم و فضا شکل نو به خود می‌گیرد. در نوسازی شما دهید با عوض کردن رنگ کابینت ها، تعویض پرده، نصب کاغذ دیواری، می‌توانید سبک خانه خود را تغییر دهید، از دکوراسیون مدرن به کلاسیک و از کلاسیک به مینیمال، فقط کافی است اصول طراحی داخلی در فضا پیاده‌سازی شود.

نوسازی یا بازسازی؟

نوسازی بهتر است یا بازسازی؟

در بازسازی حجم تخریب بیشتر است در مواردی فقط به جز چند دیوار از ساختمان چیزی باقی نمی‌ماند ولی نوسازی بیش‌تر مربوط به تغییرات ظاهری سازه است، درنتیجه برای بازسازی هزینه و زمان بیشتری را باید مصرف کنیم. اگر تصمیم به بازسازی دارید برای کاهش هزینه‌ها پیشنهاد می‌کنیم مقاله چگونه هزینه‌های بازسازی را کاهش دهیم؟ را بخوانید.

اصول بازسازی و نوسازی ساختمان

بازسازی و نوسازی هم مثل هر کار دیگری باید طبق اصول و قاعده پیش برود هرچقدر شما در این مسیر اصولی‌تر قدم بردارید نتیجه بهتر خواهد بود در ادامه با اصول بازسازی و نوسازی آشنا می‌شویم.

انتخاب مهندس معمار

 اولین قدم بازسازی و نوسازی برای شروع انتخاب یک پیمانکار باتجربه است، یک پیمانکار خوب با دانش خود به شما کمک می‌کند تا مشکلی از نظر ایمنی برای ساختمان شما پیش نیاید و در هنگام خرید وسایلی مثل پرده کمک می‌کند تا در بین انواع پرده شما بهترین انتخاب را داشته باشید.

تعیین بودجه

قدم دوم تعیین بودجه است، شما با پیمانکار جلسه‌ای می‌گذارید و مبلغ بودجه‌ای که برای بازسازی یا نوسازی در نظر گرفتید را با او در میان می‌گذارید، به او می‌گویید قصد دارید با این بودجه در کدام قسمت‌ها تغییر ایجاد کنید به‌طور مثال می‌خواهید برای کف از کفپوش لمینت استفاده کنید و مقداری از بودجه برای آن در نظر گرفته اید.

گرفتن مجوز

و قدم سوم گرفتن مجوز است، در بعضی از تغییرات که بیشتر به بازسازی خانه مربوط می‌شود گرفتن مجوز الزامی است و در صورت نبود مجوز شما جریمه می‌شوید یا بنا تخریب می‌شود برای تغییراتی مثل عوض کردن مسیر راه پله شما به مجوز شهرداری نیاز دارید.

آغاز عملیات

بعد از گرفتن مجوز عملیات بازسازی و نوسازی شروع می‌شود و با نظارت مهندس معمار استادکارها فعالیت خود را آغاز می‌کنند و مرحله به مرحله کار جلو می‌رود تا به بازسازی یا نوسازی به اتمام برسد. پروژه‌های بازسازی به‌طور معمول زمانبر تر از نوسازی هستند. پیشنهاد می‌کنیم اگر می‌خواهید بدانید یک پروژه بازسازی چقدر زمان می‌برد مقاله بازسازی خانه چقدر طول می‌کشد؟ را بخوانید.

تیم بازسازی و نوسازی از چه کسانی تشکیل می شود؟

عده ای وقتی می خواهند ساختمان خود را بازسازی کنند بدون کمک گرفتن از فرد متخصص و با استخدام چندکارگر اقدام به تخریب و بازسازی فضا می کنند، در ظاهر شاید به گونه ای بنظر برسد که همه چیز مرتب است اما نتیجه نهایی هم از نظر زیباشناسی ایراداتی خواهد داشت و هم از نظر ایمنی. در نتیجه ما برای بازسازی و نوسازی به یک تیم حرفه ای احتیاج داریم که صفر تا صد کار را جلو ببرن از طراحی کابینت آشپزخانه گرفته تا بررسی وضعیت تاسیساتی ساختمان، این تیم باید از متخصصانی چون مهندس معمار، مهندس سازه، مهندس برق و تاسیسات، سرپرست کارگران تشکیل شود.

چرا باید بازسازی و نوسازی انجام دهیم؟

یکی از دلایلی که ما را مجبور به بازسازی و نوسازی می کنند بحث ایمنی است بعضی اوقات ساختمان دچار تغییراتی می شود که ممکن است برای ما خطراتی ایجاد کند مانند یک دیوار کپک زده که سلامتی ما را به خطر می اندازد. مورد بعدی یکنواختی محیط است، یکنواختی کسل کننده است و ما نیاز به تغییر داریم نمی توانیم هر چندسال یکبار خانه نو بخریم نه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و نه از نطر عقلانی درست، پس با بازسازی و نوسازی فضا را جدید می کنیم.

مورد آخر قدیمی و کلنگی بودن ساختمان است خانه های کلنگی بیش از هر نوع ساختمانی نیاز به بازسازی دارند تا هم مدرن شوند و هم اگر در نقشه خانه ایراداتی وجود دارد آن رفع شود.

مزایای بازسازی و نوسازی ساختمان

ساختمان نیز عمر مفید دارد و به‌ مرور زمان دچار فرسودگی می‌شود مهم‌ترین مزیت بازسازی این است که با برطرف کردن مشکلات، ساختمان نو می‌شود و عمر آن افزایش پیدا می‌کند. زمانی که ساختمان شما جلوه زیبایی به خود می‌گیرد بر قیمت آن افزوده می‌شود و هنگام فروش خریدار آن را باقیمت بیشتری از شما میخرد.

جمع‌بندی

در این مقاله با معنای بازسازی و نوسازی آشنا شدیم و متوجه شدیم چه تغییراتی بازسازی و چه تغییراتی نوسازی حساب می‌شود و چگونه می‌توانیم یک بازسازی و نوسازی اصولی داشته باشیم اگر قصد دارید در خانه خود تغییراتی ایجاد کنید حتما از یک تیم متخصص کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا Call Now Button