آیا شده وارد اتاقی شوید و انرژی منفی تمام وجودتان را پر کند؟ یا برعکس وارد اتاقی شوید و وجودتان پر از حس آرامش شده باشد؟ چیزی که روی احساسات شما تأثیر میگذارد و باعث میشود شما دو حالت متفاوت را تجربه کنید، تأثیر رنگ غالب محیط بر شما است. در این مقاله به روانشناسی رنگها و بهکارگیری آنها در دکوراسیون میپردازیم.
روانشناسی رنگها و کاربرد آنها در دکوراسیون داخلی
روانشناسی رنگ درمورد چگونگی تأثیر رنگ بر رفتار و احساس انسان است. رنگها محرک احساسات و عواطف در انسان هستند. هر رنگ معنا و قدرت مخصوص به خود را دارد، روانشناسان از رنگ درمانی برای درمان مشکلات روحی استفاده میکنند. رنگ ها در بخش های مختلف خانه تاثیر گذار هستند شاید شما در فضایی مانند آشپزخانه از رنگ سورمه ای تیره استفاده کنید اما آن را نمی توان در لیست بهترین رنگ برای اتاق خواب در نظر گرفت.
البته فقط روانشناسی رنگ به حرفه روانشناسی محدود نمیشود و مهندسین معمار هم متوجه نقش رنگ در طراحی داخلی هستند و فضاهای مختلف را با استفاده از آن طراحی میکنند در ادامه با روانشناسی رنگها و کاربرد آنها در طراحی دکوراسیون داخلی آشنا میشویم.
روانشناسی رنگ زرد در دکوراسیون داخلی
رنگ زرد سرشار از شادی، هیجان، انرژی مثبت است. دکوراسیون داخلی زرد احساس سرزندگی و نشاط را در افراد بیدار میکنند، اگر احساس دلمردگی میکنید و کم انرژی شدهاید حتما از رنگ زرد در دکوراسیون منزل خود استفاده کنید لازم نیست برای گرفتن انرژی از این رنگ سرتاپای خانه را زرد کنید. شما میتوانید قسمتی از خانه را بهطور مثال کاغذ دیواری یک دیوار را به یک زرد روشن تغییر دهید یا از اکسسوریهای زرد استفاده کنید. به شما پیشنهاد میکنیم در کنار رنگ زرد از رنگهای مکمل آن مانند بنفش، آبی روشن، سبز، صورتی تا هارمونی جذابتری ایجاد کنید.
روانشناسی رنگ قرمز در دکوراسیون داخلی
رنگ قرمز از شرق تا غرب نماد عشق است. رنگ قرمز جسور است و پر از هیجان و احساساتی همچون عشق، هیجان، پیشرفت را القا میکند استفاده از دکوراسیون داخلی قرمز در کنار رنگهای سفید و صورتی حس پاکی و شیرینی را به اطراف میدهد. رنگ قرمز بهترین انتخاب برای آشپزخانه است، توصیه میکنیم در طراحی داخلی آشپزخانه از این رنگ استفاده کنید چون اگر رژیم ندارید حسابی اشتهای شما باز میکند و کاری میکند قبل از اینکه بشقابتان را تمام نکردید از سر سفره بلند نشوید.
اما رنگ قرمز برای اتاقخواب رنگ چندان خوبی نیست و در یک اتاقخواب قرمز شما هرگز آرام و قرار نخواهید داشت.
روانشناسی رنگ آبی در دکوراسیون داخلی
آبی رنگ آرامش و صلح است. خداوند زمانی که جهان آفرید رنگ آبی را سزاوار آسمانش دانست. این رنگ آرامشبخش روح و جان است و حس صلح و دوستی را القا میکند، اگر آدم تندخویی هستید حتما دکوراسیون داخلی آبی را انتخاب کنید. شما میتوانید برای داشتن آرامش بهخصوص در اتاقخواب آن را آبی کنید، رنگ آبی در کنار چند رنگ دیگر را میتوان بهترین رنگ اتاقخواب دانست. شما میتوانید برای اینکه فضا سبک پسرانه به خود نگیرد، در کنار رنگ آبی از رنگهای نارنجی، صورتی و سفید استفاده کنید.
روانشناسی رنگ سبز در دکوراسیون داخلی
رنگ سبز از ترکیب دو رنگ آبی و زرد به وجود میآید. دو رنگی که هر یک بهطور جداگانه احساسات خوبی در انسان ایجاد میکنند، برای همین رنگ سبز هم مانند رنگ آبی تسکیندهنده است و هم مانند رنگ زرد سرشار از انرژی مثبت. استفاده از رنگ سبز را در دکوراسیون داخلی امید به زندگی اعضای خانواده را بالا خواهد برد. دکوراسیون داخلی سبز در سبک کلاسیک بیشتر کاربرد دارد و سبز روشن مایل به فسفری شادیآور است و سبز تیره امنیت و ثبات را القا میکند.در قسمتهای مختلف خانه از آشپزخانه گرفته تا حمام میتوانید از آن استفاده کنید.
روانشناسی رنگ سفید در دکوراسیون داخلی
رنگ سفید انعکاسدهنده پاکی و تازگی است از طرف دیگر یک رنگ خنثی است با هر رنگ دیگری بهراحتی جفتوجور میشود. زمانی که دکوراسیون داخلی سفید باشد، محیط شما بزرگتر به نظر خواهد آمد. امروزه در طراحی داخلی بهخصوص سبک مدرن از رنگ سفید بیشتر از هر رنگ دیگری استفاده میکنند، از طراحی کابینت آشپزخانه گرفته تا ست تخت خواب اگر به این رنگ علاقهمند هستید سعی در استفاده از آن زیادهروی نکنید چون استفاده بیش از حد از آن فضا را بیروح و سرد میکند.
اگر سمت مدیریتی دارید رنگ سیاه برای طراحی اتاق مدیریت شما بهترین گزینه است، شما با بهکارگیری این رنگ در فضا به هرکسی که پا در اتاق مدیریت شما میگذارد حس قدرت منتقل میکنید.
روانشناسی رنگ بنفش در دکوراسیون داخلی
رنگ بنفش نماد ثروت، تجملگرایی است و یک رنگ سلطنتی بهحساب میآید اگر تمایل دارید محیطی که در آن ساکن هستید حس خانههای اشرافی را منتقل کنند میتوانید دکوراسیون داخلی بنفش را انتخاب کنید. خاصیت دیگر رنگ بنفش آرامشبخشی آن است. میتوانید از آز آن در اتاق کار و اتاق خواب استفاده کنید رنگ بنفش برای انواع پرده و پارچه مبلی گزینه مناسبی است.
روانشناسی رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی
رنگ طوسی در روانشناسی نماد سازش و اعتماد است دکوراسیون داخلی طوسی در حال حاضر در تمام دنیا ترند است و افراد زیادی از رنگ طوسی در دکوراسیون داخلی خانه یا محل کار خود استفاده میکنند. رنگ طوسی طیف روشن تا پررنگ دارد و شما میتوانید طیفهای مختلف این رنگ را کنار هم استفاده کنید. از رنگ طوسی میتوانید در قسمتهای مختلف مثل دیوار، کابینت، پرده، مبل، سرویس خواب، سرویس برقی، فرش و موکت استفاده کنید، در حال حاضر انواع کفپوش طوسی در بازار وجود دارد که به محیط جلوه مدرنی میدهد.
روانشناسی رنگ نارنجی در دکوراسیون داخلی
نارنجی انرژی قرمز و شادی زرد را دارد برای کسانی که افسردگی دارند دکوراسیون داخلی نارنجی یک گزینه ایده آل است رنگ نارنجی میزان انرژی و انگیزه را افزایش میدهد خلاقیت و خوشبینی را تقویت میکند. رنگ نارنجی همانند رنگ قرمز اشتها را تحریک میکند! و بهجای رنگ قرمز میتوانید از آن استفاده کنید استفاده از رنگ نارنجی در یک فضای سرد به آن روح میبخشد.
روانشناسی رنگ صورتی در دکوراسیون داخلی
امیدبخشترین رنگ در روانشناسی رنگها رنگ صورتی است، صورتی رنگ مثبتی است که احساسات گرم و آرامشبخش را القا میکند و این حس را القا میکند که همه چیز درست خواهد شد. رنگ صورتی یک رنگ آرامشبخش و احساسی است که میتواند عواطف را آرام کند و باعث شوخطبعی و صمیمیت شود دکوراسیون داخلی صورتی پرخاشگری یا عصبانیت را آرام کند. اگر خلقوخوی تندی دارید حتما در منزل یا محیط کار از این رنگ استفاده کنید.
شما میتوانید از رنگ صورتی در اتاقخواب، اتاق نشیمن، آشپزخانه استفاده کنید رنگ صورتی کنار رنگهای دیگری مثل سفید، خاکستری، مشکی، نارنجی، قهوهای جلوهی زیباتری به نمایش میگذارد.
روانشناسی رنگ قهوهای در دکوراسیون داخلی
رنگ قهوهای رنگ ساده و بیآلایشی است که به خانه گرما میبخشد و حس راحتی و امنیت را منتقل میکند، در روانشناسی کسانی که رنگ محبوبشان قهوهای است را انسانهای خانوادهدوست میدانند، انسانهایی که همانند این رنگ خاکی و بیآلایش هستند. در خانههای ایرانی اغلب شاهد دکوراسیون داخلی قهوه ای هستیم. خانمهای ایرانی برای رنگ مبل، کابینت، جلو مبلی، میز، پنجره رنگ قهوهای را ترجیح میدهند دکوراسیون قهوهای با یک فرش دستبافت بسیار معرکه میشود. البته رنگ قهوه فقط مختص سبک سنتی نیست و از آن در انواع سبکهای دیگر مثل مدرن هم استفاده میکنند.
رنگ قهوهای همیشه مد است شما در دکوراسیون در کنار رنگ قهوهای میتوانید از رنگهای سبز، کرم، کاربنی، مسی، سفید، خاکستری، نارنجی، صورتی استفاده کنید.
روانشناسی رنگ فیروزهای در دکوراسیون داخلی
ترکیب دو رنگ سبز و آبی پالت رنگی فیروزهای را میسازد، فیروزهای سرزندهترین رنگ آرام دنیاست است. استفاده از دکورسیوان داخلی فیروزه ای به یک فضای کسل کن روح میبخشد و آدم را سر ذوق و حوصله میآورد. اگر رنگ پایهی دکوراسیون شما فیروزهای است سعی کنید در استفاده از آن زیادهروی نکنید و طبق قانون یک سوم پیش بروید، قانون یک سوم میگوید نباید بیش از یک سوم محیط شما فیروزهای باشد. شما برای اینکه فضا حالت دخترانه به خود نگیرد میتوانید در کنار رنگ فیروزهای از رنگهای پاستیلی، صورتی، نارنجی، زرد، نقرهای، طلایی استفاده کنید.
روانشناسی رنگ طلایی در دکوراسیون داخلی
در مفهوم رنگها رنگ طلایی رنگ موفقیت است و بر ثروت دلالت دارد؛ و عنوان یک رنگ بسیار نشاطآور و همچنین مثبت در نظر گرفته میشود. انتخاب دکوراسیون طلایی باعث میشود شما احساس خوشبینی کنید و در وضعیت روحی بهتری قرار گیرید. بهترین قسمت خانه که میتوانید در آن از رنگ طلایی استفاده کنید، اتاق نشیمن است شما میتوانید در کنار رنگ طلایی از رنگ صورتی، سفید، مشکی، قرمز، ارغوانی و سفید استفاده کنید.
رنگ آشپزخانه از نظر روانشناسی
انتخاب رنگ مناسب برای آشپزخانه، علاوه بر زیبایی که دارد، بر روحیه افراد حاضر در آن نیز تاثیر بسزایی می گذارد. توجه داشته باشید که هر رنگ، پیام خاصی را القا می کند و می تواند فضا را بزرگتر، کوچکتر، گرمتر یا خنک تر، آرام تر یا پرانرژی نشان دهد. چند نمونه از رنگ های پرکاربرد در آشپزخانه و تاثیرات روانشناسی آن ها:
رنگ های گرم
- قرمز: این رنگ باعث تحریک اشتها می شود و هیجان را به فضا می دهد. استفاده از رنگ قرمز به عنوان رنگ غالب در آشپزخانه، ممکن است طاقت فرسا باشد، بنابراین بهتر است به صورت جزئی و در کنار رنگ های دیگر استفاده شود
- نارنجی: رنگی شاد است که حس خلاقیت و صمیمیت را به ارمغان می آورد. این رنگ برای آشپزخانه های کوچک مناسب است زیرا فضا را بزرگتر نشان می دهد.
- زرد: رنگی شاد و روشن است که حس خوش بینی و امید را القا می کند. این رنگ برای آشپزخانه های کم نور مناسب است زیرا فضا را روشن تر نشان می دهد.
رنگ های سرد
- آبی: رنگی آرامش بخش و صلح آمیز است که حس امنیت و اعتماد را القا می کند. این رنگ برای آشپزخانه های بزرگ های بزرگ مناسب است زیرا فضا را دنج تر نشان می دهد.
- سبز: این سبز یکی از رنگ های آرامش بخش و خنک است که حس سلامتی و تازگی را القا می کند. این رنگ برای آشپزخانه هایی که در مناطق گرمسیر قرار دارند مناسب است چرا که فضا را خنک تر نشان می دهد.
- بنفش: رنگی سلطنتی و شیک است که حس تجمل و ثروت را القا می کند. این رنگ برای آشپزخانه های بزرگ مناسب است زیرا فضا را با شکوه تر نشان می دهد.
جمعبندی
در این مقاله روانشناسی انواع رنگ ها در دکوراسیون داخلی را بررسی کردیم متوجه شدیم از چه رنگی بهتر است در کجا استفاده کنیم و کدام رنگ در کنار کدام رنگ دیگر جلوه زیباتری را ایجاد می کند. رنگ موردعلاقه شما در دکوراسیون کدام رنگ است؟ از کدام رنگ بیشتر از بقیه استفاده میکنید؟ در قسمت نظرات برای ما بنویسید.