تفاوت سبک دکوراسیون کلاسیک و سنتی در چیست؟

تفاوت دکوراسیون کلاسیک و سنتی

در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک در چیست. در ابتدای این مقاله تفاوت سبک کلاسیک و سنتی را مورد بررسی قرار می دهیم. سپس برای مشخص کردن تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک، این دو را از جهات مختلف مورد مقایسه قرار می دهیم. در واقع تفاوت سبک کلاسیک و سنتی، از نظر قوانین آن ها و نور پردازی و اکسسوری و مبلمان و رنگ بررسی خواهند شد. سپس به توضیح دکوراسیون سنتی خواهیم پرداخت و ویژگی های آن را ذکر می کنیم. در انتهای مقاله نیز دکوراسیون کلاسیک را نقد و بررسی می کنیم و ویژگی های آن را بیان می کنیم.

تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک

بسیاری از افراد سبک سنتی و کلاسیک را معادل هم می ‌دانند ولی این تفکر، کاملاً اشتباه است. در واقع جای تعجب است که با وجود نمونه های مختلف تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک، چرا افکار عمومی این دو سبک را  مثل هم می ‌دانند.

تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از لحاظ تاریخچه آن ها هم می باشد. سبک سنتی که یکی از پرطرفدارترین و پر انرژی ‌ترین سبک‌ های معماری داخلی ساختمان به حساب می ‌آید، تاریخچه بسیار طولانی دارد. در واقع این سبک هیچ ابایی از این ندارد که خود را به گذشته ‌های دور ربط دهد. یک ویژگی بسیار خاص در سبک دکوراسیون داخلی سنتی، انتقال راحت و آسان پیام به مخاطب است. وقتی که از این سبک در دکوراسیون داخلی یک منزل و یا محل دیگری استفاده می ‌شود، حس نوستالژیک مخاطب برانگیخته می ‌شود و موجب می ‌شود که خاطرات خوب گذشته برای او تداعی شوند.

با این وجود تاریخچه سبک دکوراسیون داخلی کلاسیک خیلی طولانی نیست و در واقع این سبک یک سبک توسعه یافته به حساب می‌ آید که در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی مطرح شد. البته این طرح هم از طراحی‌ های باستانی استفاده می‌ کند ولی نه به اندازه سبک دکوراسیون سنتی. در واقع سبک دکوراسیون کلاسیک یک نوع دکوراسیون بسیار با عظمت و یک روش معماری است که اصول و شیوه‌ های معماری یونانی را با اصول معماری روم و حتی با اصول معماری دوران رنسانس تلفیق کرده است.

دکوراسیون سنتی چیست؟

دکوراسیون سنتی یک نوع دکوراسیون بسیار پرطرفدار در همه جای دنیا به خصوص در کشور ما یعنی ایران است. دکوراسیون سنتی، زیبایی خاصی دارد و به دنبال این است که زیبایی ‌ها و نقش و نگارهای قدیمی را در دکوراسیون جدید هم جای دهد. به بیان ساده ‌تر دکوراسیون سنتی به دنبال تلفیق کردن زیبایی ‌های موجود در خانه ‌ها و کاروان سراها و قهوه خانه ها و همه انواع بناهای قدیمی با امکانات و زیبایی ‌های امروزی است.

یک تفاوت سبک کلاسیک و سنتی این است که سبک دکوراسیون سنتی مبتنی بر نوستالوژی است و انسان را به یاد گذشته می‌ اندازد. امروزه علاوه بر منازل در رستوران‌ ها و هتل ‌ها و مکان ‌هایی از این دست نیز استفاده از دکوراسیون سنتی رایج شده است و روز به روز هم در حال افزایش است. افرادی که به دنبال این هستند که یک جای دنجی پیدا کنند و چند دقیقه ‌ای را در آن به استراحت بپردازند و چای بنوشند، معمولا ترجیح می ‌دهند به یک مکانی بروند که دارای سبک دکوراسیون سنتی است. روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون داخلی اهمیت بسیار زیادی دارد و در سبک سنتی هم رنگ ها حرف اول را می زنند.

دکوراسیون کلاسیک چیست؟

دکوراسیون کلاسیک یکی از انواع سبک ‌های دکوراسیون است که هم خیلی زیبا و متقارن است و هم آرامش بخش می باشد. یک تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک این است که سبک دکوراسیون کلاسیک، خیلی شلوغ و پر زرق و برق نیست و هیچ موقع از مد نمی افتد. سبک دکوراسیون کلاسیک به دنبال این است که از دکوراتیوهای قیمتی و زیبا و با ارزش ولی به جا و با تعداد کم استفاده کند. به عنوان مثال در این سبک بهتر است از فرش‌ های دستباف با کیفیت و زیبا و قیمتی استفاده شود.

تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک از لحاظ قوانین آن ها

اگر بخواهیم تفاوت سبک کلاسیک و سنتی را از لحاظ قوانین بررسی کنیم باید قوانین هر سبک را بررسی کنیم. در صورتی که قصد داشته باشیم یک تعریف دقیقی از سبک دکوراسیون کلاسیک ارائه دهیم باید بگوییم که این سبک سه قانون اساسی دارد و هر سبکی که هر سه این قانون را رعایت کرده باشد، می‌ تواند سبک کلاسیک تلقی شود.

  1. اولین قانون سبک دکوراسیون کلاسیک، استحکام و پایداری است. یعنی یک بنا و یک دکوراسیون، وقتی می ‌تواند کلاسیک باشد که از استحکام و پایداری مناسبی برخوردار باشد.
  2. دومین قانون سبک دکوراسیون کلاسیک، کاربردی بودن آن است. یعنی سبک کلاسیک سبکی است که از دکوراتیوهای صرفاً تزیینی و بدون کاربرد در آن استفاده نمی ‌شود و یا استفاده بسیار کمی از این نوع دکوراتیوها می ‌شود و همه دکوراتیو‌های موجود در این سبک به هر حال کاربرد دارند. مثلاً در این سبک از فرش دستباف به جای فرش ماشینی استفاده می ‌شود که هم کاربرد یک فرش را دارد و هم این که بسیار زیبا و شکیل است.
  3. قانون سوم سبک معماری کلاسیک، زیبا بودن آن است. متاسفانه بسیاری از افرادی که ادعا می ‌کنند با سبک کلاسیک آشنایی دارند، صرفاً بر روی کاربردی بودن اجزای این سبک تمرکز می ‌کنند و زیبایی آن را زیر پا می‌ گذارند. در صورتی که زیبایی یکی از اصول اساسی سبک کلاسیک است.

این در حالی است که در طراحی دکوراسیون داخلی، سبک سنتی بیشتر بر روی جنبه زیبایی تاکید دارد و تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک از لحاظ قوانین، به دو مورد دیگر برمی گردد.

تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از نظر اکسسوری

تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک  از نظر اکسسوری هم واضح است. در سبک دکوراسیون کلاسیک از اکسسوری ‌هایی مانند چوب بلوط و گچ بری ‌ها و عناصر معماری که یادآور دوران باستان هستند، استفاده می ‌شود. همچنین در این سبک، سرامیک و مرمر جایگاه خاصی دارند و از روکش‌ های نقره ‌ای و طلایی نیز استفاده زیادی می ‌شود؛ ولی در سبک سنتی استفاده از عناصر سلطنتی و مینیمال خیلی رایج نیست و بیشتر، المان ‌های سنتی مانند پرده بامبو در آن به کار می‌ روند.

تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک از نظر نور پردازی

سبک سنتی در دکوراسیون داخلی و سبک کلاسیک از لحاظ نور پردازی خیلی با هم فرق ندارند. در هر دو سبک بایستی نورپردازی به نحوی باشد که تقارن و تعادل رعایت شود. نور استفاده شده در هر دو سبک باید به نحوی باشند که به صورت یکنواخت و متناسب بر روی مبلمان و وسایل دیگر پخش شوند تا این آیتم ‌ها به خوبی خود را نشان بدهند. تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک از لحاظ نور پردازی، بیشتر به شدت نور برمی گردد وگرنه مثل هم هستند.

تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از نظر مبلمان

تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از نظر مبلمان هم زیاد است. در سبک دکوراسیون سنتی، مبلمان ها دارای طیف رنگی متنوع‌ تری هستند ولی در سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی، رنگ مبل ها محدودتر است و محتاطانه ‌تر انتخاب می ‌شوند. از لحاظ راحتی هم معمولاً مبل ‌های موجود در سبک دکوراسیون کلاسیک، راحتی بیشتری را فراهم می ‌کنند و دنج‌ تر هستند.

تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از نظر رنگ

سبک دکوراسیون سنتی و کلاسیک از لحاظ ترکیب رنگی، تفاوت ‌های زیادی با همدیگر دارند. تفاوت سبک کلاسیک و سنتی از نظر رنگ این است که سبک دکوراسیون کلاسیک معمولا از رنگ ‌های خنثی و شفاف و ملایم بهره می ‌برد و تنوع رنگ آن خیلی زیاد نیست. این در حالی است که بهترین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی از دید سبک دکوراسیون سنتی، رنگ‌ های تند و کاملاً متنوع و حتی متضاد است.

به عنوان مثال یک سبک دکوراسیون سنتی از رنگ ‌های آبی و زرد و سبز و قرمز در کنار همدیگر استفاده می‌ کند و همین امر باعث می ‌شود که نمای منزل و یا قهوه ‌خانه سنتی و عمارت خیلی دلنواز و شیک شود. این تفاوت در رنگ ‌های مورد استفاده باعث می ‌شود که دکوراسیون داخلی سنتی بیشتر برای جاهایی مناسب باشد که همیشه جلوی چشم نیستند. به عنوان مثال یک اتاق کار یا هال پذیرایی منزل که به صورت شبانه روزی جلوی چشم شما هست، بهتر است از سبک کلاسیک بهره ببرد؛ ولی یک اتاق مهمان که همیشه از آن استفاده نمی ‌کنید یا یک قهوه خانه سنتی بهتر است دارای سبک دکوراسیون سنتی باشند.

نتیجه گیری

تفاوت دکوراسیون سنتی و کلاسیک در این مقاله بررسی شد. در انتخاب سبک دکوراسیون خانه بایستی به علاقه شخصی و سلیقه فرد و خانواده او و همچنین به اندازه و ابعاد خانه و وسایل موجود در آن و البته به بودجه ‌ای که فرد می‌ خواهد صرف کند، توجه شود. به عنوان مثال تاثیر رنگ سفید در دکوراسیون داخلی در سبک کلاسیک زیاد است و افراد علاقمند به این رنگ بهتر است از سبک کلاسیک استفاده کنند.

 همه مواردی که اشاره شد در سبک شناسی مورد توجه قرار می ‌گیرد. در واقع سبک شناسی علمی است که با در نظر گرفتن همه موارد فوق یک سبک مناسب را برای منزل یا محل کار شما پیشنهاد می‌ دهد. در صورتی که سبک شناسی به درستی صورت پذیرد، دکوراسیون منزل یا محل کار شما بسیار بهتر خواهد شد. البته بدیهی است که پس از انتخاب یک سبک مناسب بایستی موارد و آیتم ‌هایی که آن سبک نیاز دارد را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا Call Now Button