چرا داخل کمد دیواری کپک می زند؟

علت کپک زدن کمد دیواری

علت کپک زدن داخل کمد دیواری و راه حل های برطرف کردن موقتی و دائمی این مشکل، موضوعی است که بسیاری از شما به دنبال دانستن آن هستید. کپک زدن کمد دیواری می تواند مشکلات مختلفی را به وجود آورد، از جمله مشکلات سلامتی مثل آلرژی و مشکلات تنفسی و بیماری های عفونی. همچنین می تواند موجب لکه شدن و آسیب به لباس ها شود و بوی نامطبوع و زننده ای تولید نماید که به لباس ها و وسایل شما نفوذ کند و از بین بردن آن هم دشوار باشد. از سوی دیگر کپک می تواند باعث پوسیدگی چوب کمد و قفسه های آن شود که می تواند به ساختار کمد آسیب برساند و آن را غیر قابل استفاده کند. حتی کپک می تواند از طریق دیوارهای کمد به پشت آن نفوذ کرده و باعث ایجاد لکه روی دیوارها شود.

چرا کمد دیواری کپک می زند؟

علت کپک زدن کمد دیواری می تواند موارد مختلفی باشد. دلایل مختلفی برای کپک زدن کمد دیواری وجود دارد که شایع ترین آنها رطوبت است. رطوبت بالا، اصلی ترین عامل رشد کپک داخل کمد دیواری می باشد. این رطوبت می تواند ناشی از موارد مختلفی مانند موارد زیر باشد:

  • نشتی آب: نشتی از سقف، دیوارهای مجاور، لوله ها یا سیستم های تهویه مطبوع می تواند باعث افزایش رطوبت در کمد شود.
  • تعریق: اگر برای شما سوال پیش آمده است که چرا داخل کمد دیواری عرق میکند؟ باید بگوییم که در آب و هوای گرم و مرطوب، ممکن است بخار آب روی دیواره های سرد کمد متراکم شده و باعث ایجاد رطوبت و تعریق شود.
  • عدم تهویه مناسب: اگر تهویه کمد کافی نباشد، رطوبت نمی تواند به درستی تبخیر شود و در نتیجه، محیطی ایده آل برای رشد کپک داخل کمد دیواری فراهم می شود.
  • ذخیره سازی لباس ها و وسایل مرطوب: قرار دادن لباس های مرطوب یا خیس، کفش ها، یا سایر وسایلی که حاوی رطوبت هستند، می تواند به افزایش رطوبت داخل کمد کمک کند.

کپک زدن دیوار کمد دیواری

یکی از قسمت های کمد دیواری که خیلی در معرض کپک زدن است، دیوار آن است. راه حل های از بین بردن کپک داخل کمد دیواری:

  • از بین بردن کپک: اولین قدم برای از بین بردن کپک از دیوار کمد دیواری، از بین بردن خود کپک است. برای این کار می توانید از محلول های ضد قارچ یا سفید کننده رقیق شده با آب استفاده کنید.
  • پاک کردن محل کپک: بعد از از بین بردن کپک داخل کمد دیواری، باید محل مورد نظر را به طور کامل تمیز کنید. برای این کار می توانید از آب گرم و صابون یا مواد شوینده ملایم استفاده کنید. استفاده از بهترین رنگ برای کمد دیواری کمک می کند بعد از پاک کردن کپک، اثری از آن باقی نماند و کمد مانند روز اول بنظر برسد.
  • خشک کردن کامل دیوار: پس از تمیز کردن، دیوار کمد را با استفاده از پنکه یا فن به طور کامل خشک کنید.
  • رفع منبع رطوبت: برای جلوگیری از رشد مجدد کپک داخل کمد دیواری، باید منبع رطوبت را پیدا و برطرف کنید.
  • افزایش تهویه: تهویه مناسب کمد را با باز گذاشتن درب کمد یا نصب دریچه تهویه افزایش دهید.
  • جلوگیری از تراکم بخار آب: برای جلوگیری از تراکم بخار آب روی دیوارها، از حمام کردن یا دوش گرفتن طولانی مدت در حمام یا دستشویی مجاور کمد خودداری کنید.
  • استفاده از عایق رطوبتی: می توانید از عایق های رطوبتی برای دیوارهای کمد خود استفاده کنید تا از نفوذ رطوبت به داخل آن جلوگیری کنید.
علت کپک کمد دیواری

کپک زدن پشت کمد دیواری

پشت کمد دیواری هم در معرض کپک زدن قرار دارد. راه حل های از بین بردن کپک پشت کمد دیواری نیز عبارت هستند از:

  • دسترسی به پشت کمد: اولین قدم برای از بین بردن کپک پشت کمد، دسترسی به این ناحیه است. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد بخشی از کمد را جدا کنید یا سوراخی در دیوار ایجاد کنید.
  • از بین بردن کپک: پس از دسترسی به پشت کمد، باید کپک را با استفاده از محلول های ضد قارچ یا سفید کننده رقیق شده با آب از بین ببرید.
  • پاک کردن محل کپک: بعد از از بین بردن کپک داخل کمد دیواری، باید محل مورد نظر را به طور کامل تمیز نمایید. برای این کار می توانید از آب گرم و صابون یا مواد شوینده ملایم استفاده کنید.
  • خشک کردن کامل دیوار: پس از تمیز کردن، دیوار پشت کمد را با استفاده از پنکه یا فن به طور کامل خشک کنید.
  • رفع منبع رطوبت: برای جلوگیری از رشد مجدد کپک، باید منبع رطوبت را پیدا و برطرف کنید. این کار ممکن است شامل تعمیر نشتی آب، بهبود تهویه و یا نصب عایق بندی مناسب باشد.

جلوگیری از کپک زدن کمد دیواری

برای بسیاری از افراد خصوصا خانم های خانه دار این سوال پیش می آید که چگونه از کپک زدن کمد دیواری جلوگیری کنیم. باید در طراحی دکوراسیون داخلی به این موضوع توجه شود. با انجام اقدامات پیشگیرانه می توانید از رشد کپک در کمد دیواری خود جلوگیری نمایید:

  • کنترل رطوبت:

رطوبت داخل خانه را بین 30 تا 50 درصد نگه دارید. می توانید از دستگاه رطوبت گیر برای این کار استفاده کنید. به طور مرتب نشتی آب در لوله ها، سقف و دیوارهای اطراف کمد را بررسی کنید و در صورت مشاهده هرگونه نشتی، آن را برطرف کنید.

  • افزایش تهویه:

درب کمد را به طور مرتب باز بگذارید تا هوا جریان یابد. همچنین می توانید از فن برای تهویه بیشتر کمد استفاده کنید.

  • مرتب و خشک نگه داشتن کمد:

از قرار دادن لباس ها و وسایل مرطوب در کمد خودداری کنید. لباس ها را قبل از قرار دادن در کمد به طور کامل خشک کنید. کمد را به طور مرتب تمیز کنید و گرد و غبار و کثیفی را از آن پاک کنید. از مواد جاذب رطوبت مانند سیلیکاژل یا بوراکس برای جذب رطوبت اضافی داخل کمد استفاده کنید.

  • انتخاب کمد مناسب:

اگر در منطقه ای با آب و هوای مرطوب زندگی می کنید، از کمدهای ساخته شده از مواد مقاوم در برابر رطوبت مانند پلاستیک یا فلز استفاده کنید. به دنبال کمدهایی باشید که دارای دریچه های تهویه باشند.

برای کپک کمد دیواری چه باید کرد؟

علت کپک کمد دیواری هم چیزی که باشد، در صورت مشاهده آن باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • با استفاده از محلول سفید کننده و آب، کپک را از روی سطوح کمد پاک کنید.
  • از دستکش، ماسک و عینک محافظ استفاده کنید.
  • منبع رطوبت را پیدا کرده و آن را برطرف کنید.
  • کمد را با استفاده از فن یا پنکه به طور کامل خشک کنید.
  • از رشد مجدد کپک داخل کمد دیواری با انجام اقدامات پیشگیرانه ای که در بالا ذکر شد، جلوگیری کنید.

با رعایت این نکات ساده می توانید از کمد دیواری خود بدون نگرانی از کپک زدن استفاده کنید و از لباس ها و وسایل خود در برابر آسیب کپک کمد دیواری محافظت کنید.

علت کپک زدن داخل کمد دیواری

چه چیزی باعث کپک کمد دیواری می شود؟

همان طور که در بالا هم اشاره شد اصلی ترین عامل کپک زدن کمد دیواری، رطوبت است. در واقع اگر در منطقه ای با آب و هوای مرطوب زندگی می کنید، احتمال کپک زدن کمد شما بیشتر است. با این وجود جنس کمد و البته تهویه نامناسب هم می توانند در این اتفاق تاثیرگذار باشند. نباید فراموش کنید که کمدهای چوبی به طور طبیعی جاذب رطوبت هستند و اگر به درستی عایق بندی نشده باشند، می توانند مستعد کپک زدن باشند. البته همه کمدهای چوبی مثل هم نیستند. بهترین چوب برای کمد دیواری در برابر رطوبت و کپک، چوبی است که به طور طبیعی در برابر پوسیدگی و کپک مقاوم باشد. برخی از بهترین گزینه ها عبارتند از:

  • سدر: سدر نوعی چوب نرم است که به طور طبیعی حاوی روغن هایی است که آن را در برابر رطوبت و حشرات مقاوم می نماید. همچنین دارای بوی طبیعی است که می تواند به دور نگه داشتن آفات کمک کند.
  • چوب گردو: چوب گردو چوب سختی است که به طور طبیعی در برابر پوسیدگی و کپک مقاوم است. همچنین بسیار بادوام و زیبا است. درب های سنگین کمد که به ندرت باز می شوند، می توانند مانع از جریان هوا شده و به رشد کپک داخل کمد دیواری کمک کنند. از سوی دیگر کمدهایی که دریچه تهویه ندارند، تهویه نامناسبی دارند و بیشتر در معرض کپک زدن هستند.

مواردی که در بالا اشاره کردیم بهترین چوب کمد دیواری هستند. عوامل دیگری هم موجب کپک کمد دیواری می شوند. به عنوان مثال در خانه های نوساز، ممکن است رطوبت اضافی ناشی از مصالح ساختمانی هنوز در حال تبخیر باشد و این امر می تواند به رشد کپک در کمدها کمک کند.

نتیجه گیری

در زمان نصب کمد دیواری علاوه بر توجه به رنگ کمد بایستی به جنس آن و مقاومتی که در برابر رطوبت و کپک زدن دارد نیز توجه کنید. در واقع کپک کمد دیواری یک مساله جدی به شمار می رود که باید راه کارهای پیش گیری و برطرف کردن آن را بیاموزید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

بالا Call Now Button