در این مقاله قصد داریم راجع به طرز استفاده از بخارشوی برای پرده مطالبی را بیان کنیم. بخارشوی ابزاری کارآمد برای تمیز کردن پرده ها بدون نیاز به جدا کردن آن ها از میل پرده است. در این متن، ابتدا نحوه شستشو پرده با بخارشوی را توضیح می دهیم. سپس به سراغ بررسی مزایا و معایب استفاده از بخارشوی برای شستشوی پرده می رویم. بعد از آن بررسی می کنیم که آیا شستشو پرده با این وسیله باعث آسیب به پرده می شود. سپس نکات مهم در رابطه با شستشوی پرده با آن را بیان می کنیم. در انتها هم توضیح می دهیم که آیا شستشو با بخارشوی بهترین روش برای شستشو پرده است یا خیر.
نحوه شستشو پرده با بخارشوی
بخارشوی ها دستگاه هایی هستند که از بخار برای تمیز کردن سطوح استفاده می کنند. آن ها می توانند برای تمیز کردن انواع سطوح از جمله کف ها، کاشی ها، مبلمان و پنجره ها و البته پرده ها استفاده شوند. بخارشوی ها می توانند کثیفی، جرم و باکتری ها را از بین ببرند. آن ها همچنین می توانند برای از بین بردن بوها و کنه های گرد و غبار استفاده شوند.
در اینجا تمرکز ما بر روی شستشوی پرده با بخارشور است. یکی از انواع پرده ها، پرده بامبو است که به عنوان یک مثال به آن می پردازیم. پرده های بامبو به دلیل زیبایی و سادگی، محبوبیت زیادی دارند. اما مانند هر نوع پرده دیگری، نیاز به تمیز کردن منظم دارند. بخارشوی می تواند روشی مناسب برای تمیز کردن پرده بامبو باشد، اما باید با احتیاط استفاده شود. به منظور شستشوی پرده بامبو و البته سایر انواع پرده با بخارشوی باید کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید.
- آماده سازی:
- دستور العمل های بخارشوی خود را مطالعه کنید.
- مخزن بخارشوی را با آب پر کنید.
- پرده ها را بکشید و صاف کنید.
- اگر پرده ها آستر دارند، آستر را جدا کنید.
- مبلمان و اشیاء زیر پرده را جابجا کنید تا از خیس شدن آن ها جلوگیری کنید.
- بخارشوی را روشن کنید و منتظر بمانید تا گرم شود.
- بخارشوی را با فاصله 10 تا 15 سانتی متری از پرده نگه دارید و به آرامی از بالا به پایین حرکت کنید.
- برای لکه های روی پرده، می توانید از برس بخارشوی استفاده کنید.
- بخارشوی را به تمام قسمت های پرده، از جمله لبه ها و نوارها، بکشید.
- پس از اتمام کار، اجازه دهید پرده ها به طور کامل خشک شوند.
نحوه شستشو پرده بامبو با بخارشوی و البته نحوه شست و شوی سایر پرده ها با کمک این وسیله به همین سادگی بود.
مزایای استفاده از بخارشوی برای شستشو پرده
شستشوی پرده با بخارشور مزایای زیر را به دنبال دارد:
- امکان استفاده از این روش برای شستشوی انواع پرده ها: به عنوان مثال پرده اسکرین را می توان با کمک بخارشوی به خوبی شستشو داد. پرده های اسکرین نوعی پرده مدرن و کاربردی هستند که از جنس پلیاستر یا فایبرگلاس بافته می شوند. این پرده ها به دلیل ضخامت کم و منافذ ریزی که دارند، نور را به طور کامل مسدود نمی کنند و در عین حال حریم خصوصی شما را حفظ می کنند.
- بدون نیاز به مواد شوینده: بخارشوی از بخار آب برای تمیز کردن پرده ها استفاده می کند، بنابراین نیازی به مواد شوینده شیمیایی نیست. این امر برای سلامتی شما و محیط زیست مفید است.
- تمیز کردن عمیق: بخار می تواند به عمق الیاف پارچه نفوذ کند و آلودگی ها، گرد و غبار و بوهای ناخوشایند را از بین ببرد.
- جلوگیری از آلرژی: بخارشوی می تواند به از بین بردن کنه های گرد و غبار و سایر عوامل آلرژی زا از پرده ها کمک کند.
- صرفه جویی در زمان و انرژی: بخارشوی به شما امکان می دهد پرده ها را بدون نیاز به باز کردن و نصب مجدد آن ها تمیز کنید. مثلا نحوه شستشو پرده زبرا در خانه با کمک بخارشوی بسیار ساده است. چرا که دیگر نیاز نیست این پرده را باز و بسته کنید.
- ضد عفونی کردن: بخار با دمای بالا می تواند میکروب ها و باکتری ها را از بین ببرد و پرده ها را ضد عفونی کند.
- جلوگیری از چین و چروک: بخار می تواند به صاف شدن چین و چروک های پرده ها کمک کند.
- حفظ کیفیت پارچه: بخارشوی ملایم تر از شست و شو با آب و مواد شوینده است و به حفظ کیفیت پارچه پرده کمک می کند.
معایب استفاده از بخارشوی برای شستشو پرده:
شستشوی پرده با بخارشور معایب زیر را نیز به دنبال دارد:
- هزینه: بخارشوی ها می توانند گران باشند.
- زمان: بخارشوی پرده ها می تواند زمان بر باشد.
- مهارت: استفاده از بخار شوی نیاز به مهارت دارد.
آیا شستشو پرده با بخارشو باعث آسیب به پرده می شود؟
بخارشوی می تواند ابزاری مفید برای تمیز کردن انواع پرده باشد، اما در برخی موارد ممکن است به پرده ها آسیب برساند. عواملی که می توانند باعث آسیب بخارشوی به پرده ها شوند، عبارت هستند از:
- استفاده نادرست از بخارشوی: اگر بخارشوی را خیلی نزدیک به پرده نگه دارید یا بخار را برای مدت طولانی روی یک نقطه متمرکز کنید، ممکن است پارچه پرده آسیب ببیند.
- گرمای بیش از حد: بخار با دمای بالا می تواند به الیاف پارچه آسیب برساند. قبل از بخارشوی، برچسب مراقبت از پارچه پرده را بررسی کنید و مطمئن شوید که از بخارشوی با دمای مناسب استفاده می کنید.
- پارچه های ظریف: بخارشوی برای همه نوع پارچه ای مناسب نیست. از بخارشوی برای پرده های ابریشم، پشم و سایر پارچه های ظریف استفاده نکنید.
- لکه های روی پرده: اگر پرده ها لکه داشته باشند، ممکن است بخارشوی به تنهایی برای تمیز کردن آن ها کافی نباشد. در این صورت، بهتر است پرده ها را به خشکشویی بدهید.
نکات مهم در رابطه با شستشوی پرده با بخارشور
در ادامه به نکاتی برای جلوگیری از آسیب بخارشوی به پرده ها اشاره می کنیم:
- قبل از بخارشوی، برچسب مراقبت از پارچه پرده را بررسی کنید.
- اگر پرده ها خیلی کثیف هستند، بهتر است آن ها را به خشکشویی بدهید.
- در صورت عدم اطمینان، از یک متخصص بخارشوی کمک بگیرید.
- از بخارشوی با دمای مناسب استفاده کنید.
- بخارشوی را خیلی نزدیک به پرده نگه ندارید.
- بخار را برای مدت طولانی روی یک نقطه متمرکز نکنید.
- برای لکه های روی پرده، از بخارشوی به تنهایی استفاده نکنید.
- برای تمیز کردن بهتر، می توانید از یک دستمال تمیز و مرطوب برای پاک کردن بخار و آلودگی ها از روی پرده استفاده کنید.
- اگر پرده ها خیلی بلند هستند، می توانید از یک چهار پایه یا نردبان برای دسترسی به قسمت های بالایی پرده استفاده کنید.
- پس از استفاده از بخارشوی، پرده ها را در معرض نور خورشید یا هوای آزاد قرار دهید تا به طور کامل خشک شوند. در مورد اکثر پرده ها این کار ساده است چرا که شما می توانید پنجره را باز کنید تا هوای آزاد وارد شود. از طرف دیگر معمولا آفتاب هم از پشت پنجره به پرده می تابد. مثلا اگر پرده رومن را شسته باشید، به راحتی می توانید آن را خشک کنید. پرده های رومن نوعی پرده زیبا و کاربردی هستند که از چینهای افقی پارچه تشکیل شدهاند. این پرده ها با استفاده از یک ریسمان یا زنجیر جمع و باز می شوند و می توانند به طور کامل نور را مسدود کرده یا به مقدار دلخواه نور را به داخل اتاق هدایت کنند.
آیا شستشو با بخارشوی بهترین روش برای شستشو پرده است؟
بخارشوی یک روش کارآمد و مفید برای تمیز کردن پرده ها است ولی الزاما بهترین روش برای انجام این کار نیست. در کل می توانیم بگوییم که بهترین روش برای شستشو پرده به نوع پارچه، میزان کثیفی و ترجیحات شما بستگی دارد. با توجه به سادگی و سرعت بالای انجام این کار با استفاده از بخارشوی، شما می توانید ابتدا پرده و یا پرده های خود را با این دستگاه بشویید و اگر نتیجه، رضایت بخش نبود، به سراغ روش های دیگر بروید.
به عنوان مثال برای شستشوی پرده زبرا، بخارشور خیلی مفید است. پرده های زبرا به دلیل زیبایی و کاربردی بودن، به یکی از محبوبترین انواع پرده در سالهای اخیر تبدیل شدهاند. این پرده ها از دو لایه پارچه موازی تشکیل شدهاند که با نوارهایی به هم متصل شدهاند. این نوارها می توانند به صورت افقی یا عمودی تنظیم شوند تا میزان نور ورودی به اتاق را کنترل کنند. پرده های زبرا هم در صورت کثیف شدن، باید شستشو گردند. بخارشوی یکی از بهترین روشها برای تمیز کردن این نوع پرده ها است. بخارشوی می تواند به طور موثر گرد و غبار، آلودگی و لکه ها را از روی پرده ها بدون نیاز به جدا کردن آن ها از میل پرده، تمیز کند.
در اینجا چند روش دیگر برای شستشو پرده ها وجود دارد:
- شستشو با دست: این روش برای پرده های ظریف و پارچه های نازک مناسب است.
- شستشو با ماشین لباسشویی: این روش برای پرده های ضخیم و پارچه های بادوام مناسب است.
- خشکشویی: این روش برای پرده های گران قیمت و پارچه های ظریف مناسب است.
تاثیر نوع بخارشوی در کیفیت شستشوی پرده
هر چند استفاده از بخارشوی برای شستشوی پرده بسیار کارآمد است ولی با این وجود، بهترین روش برای همه نوع پرده ها نیست. البته نوع بخارشوی شما هم در کیفیت شستشوی پرده تاثیر می گذارد. در هنگام بخارشوی مناسب برای پرده، باید به چند نکته توجه کنید:
- قدرت بخارشوی: بخارشوی باید قدرت کافی برای تمیز کردن پرده ها را داشته باشد. بخارشوی هایی با قدرت 1500 وات یا بیشتر برای این کار مناسب هستند.
- ظرفیت مخزن آب: بخارشوی با مخزن آب بزرگتر به شما امکان می دهد تا پرده های بیشتری را بدون نیاز به پر کردن مجدد مخزن تمیز کنید.
- ابزارهای جانبی: بخارشوی با ابزارهای جانبی مختلف مانند برس بخارشوی می تواند به شما در تمیز کردن بهتر پرده ها کمک کند.
- قیمت: بخارشوی ها در قیمت های مختلف موجود هستند. قبل از خرید، بودجه خود را تعیین کنید و بخارشویی را انتخاب کنید که با نیازهای شما مطابقت داشته باشد.
نتیجه گیری
بخارشوی یک روش کارآمد و مفید برای تمیز کردن و شتسشو پرده آشپزخانه و سایر پرده ها است. با این حال، قبل از استفاده از این دستگاه، باید برچسب مراقبت از پارچه پرده را بررسی کنید و در صورت عدم اطمینان، از یک متخصص بخارشوی کمک بگیرید.